Starters

Boekhouding voor startende ondernemers

Als u een eigen bedrijf start, zijn er veel dingen die u moet regelen, waar u tijd in moet steken en waar u rekening mee moet houden. U heeft niet alleen een goed idee nodig voor uw eigen bedrijf, maar u moet uw organisatie ook goed organiseren. Dit betekent onder andere dat u uw boekhouding goed moet inrichten en bovendien goed bij moet houden. Heeft u hier geen tijd voor of heeft u geen idee hoe u uw boekhouding moet organiseren? Dan besteedt u uw boekhouding uit aan een professionele boekhouder in Friesland.

Hulp in de eerste fase van het ondernemerschap

Start u voor de eerste keer een eigen bedrijf, dan is het niet zo vreemd dat u geen idee heeft hoe u dit precies moet doen, waar u rekening mee moet houden en hoe u uw organisatie tot een groot succes maakt. U heeft misschien geen ervaring met het ondernemerschap, maar ik heb deze ervaring wel. En ik zet deze ervaring graag in om de eerste fase van het ondernemerschap voor u geheel vlekkeloos te laten verlopen.

In de opstartfase van uw eigen bedrijf, bent u van harte welkom om met mij te komen sparren in Drachten of bij u thuis of locatie. Tijdens het eerste (en geheel vrijblijvende) gesprek dat u met mij voert, komen er direct veel zaken aan de orde die duidelijkheid scheppen over het ondernemerschap. Ook bespreken we de stappen die u moet nemen om de eerste fase van het ondernemerschap goed te laten verlopen. Door af te spreken wie welke administratieve taken op zich neemt, schept u meer duidelijkheid over uw rol in de boekhouding van uw bedrijf.

Zelf aan de slag met uw administratie

Als ervaren boekhouder uit Drachten en omgeving kan ik een groot deel van uw administratie overnemen. Toch ben ik er geen voorstander van dat ik al uw administratie volledig op me neem, simpelweg omdat het goed is als u zelf ook een beeld heeft van de cijfers van uw onderneming. Door zelf (een deel van) de administratie te regelen, weet u precies wat er binnen uw bedrijf gebeurt en kunt u beter op bepaalde kansen, ontwikkelingen en risico’s inspelen. Wilt u uw administratie toch volledig uit besteden? Dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Heeft u het bijvoorbeeld te druk om een deel van de boekhouding zelf te doen, dan neem ik graag alles voor u over.

Bent u startende ondernemer in Friesland en zoekt u professionele ondersteuning voor het organiseren van uw boekhouding? Dan kan ik u helpen met de volgende zaken:
– Het geven van uitleg over diverse aftrekposten van de Belastingdienst, zoals de startersaftrek, de zelfstandigenaftrek en de kleine ondernemingsregeling.
– Het opzetten en inrichten van uw administratie en boekhouding.
– Het opstellen of aanscherpen van uw ondernemingsplan.
– Het bieden van ondersteuning bij het aanvragen van financiering.
– Het invullen van uw btw-aangifte.
– Het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Meer weten over deze boekhouder in Friesland? Neem dan gerust contact met mij op, want ik vertel u graag meer over mijn dienstverlening. Persoonlijk kennis maken in Drachten? Neem dan contact op om een vrijblijvend en geheel gratis kennismakingsgesprek in te plannen.